Werkwijze

CONSTRUCTIE

De aluminium trussconstructie bestaat uit 8 staanders met een variabele hoogte tot maximaal 5,50 meter met hierop een boxtrussdeel, welk samen met cirkeltrussdelen een cirkel vormt met een buitenwerkse diameter van 21,00 meter. Op 4 boxtrussdelen zijn opzetstukken bevestigd die elk een hoek vormen van 150°. De opzetstukken met trussdelen en een nokstuk vormen samen de sterke dakconstructie.

De opbouw van de Sky-Screen vergt ongeveer 8 uur met 5 crewmembers en de afbouw zal niet meer dan 4 uur in beslag nemen.

 

GEBRUIKSMOGELIJKHEDEN

Doordat het dakdoek om de buitenzijde van de cirkeltruss wordt afgespannen is de gehele binnenzijde van de cirkeltruss waterdicht. Bovendien is nu de binnenzijde van de cirkeltruss vrij voor de montage van licht- en geluidsapparatuur of decoratie. De apparatuur of decoratie bevinden zich onder het waterdichte dakdoek. In het hart van de constructie, onder de “hoed”, kan een hijsoog gemonteerd worden, waardoor de mogelijkheid onstaat om decoratie of apparatuur op te hangen. Ook op de schuine trussdelen boven het dakdoek en aan de buitenzijde van de cirkel zijn mogelijkheden om lichtarmaturen of special effects zoals bijv. LED-slangen te monteren.

 

DAKDOEK

Het gebruikte materiaal voor het doek beschikt over een lichtdoorlatendheid van 75% waardoor men nooit het gevoel krijgt in een tent te staan!

Het dakdoek is op een zeer speciale manier uit verschillende delen aan elkaar gestikt zodat het doek opgewassen is tegen de trekkrachten die vrijkomen bij montage en weersinvloeden. De top van het doek eindigt in een open cirkel welke verbonden is met een speciaal nokstuk. Dit nokstuk wordt gekoppeld aan een takel die in de nokconstructie is bevestigd. Door simpelweg het dakdoek met het nokstuk op te takelen wordt het dakdoek onder de schuine daktrussdelen over de cirkeltruss gespannen en bevestigd met een groot aantal spanriemen. De takel trekt het dakdoek op spanning en hierdoor onstaat een bijzonder ruimtelijke, lichte overkapping.